Flag

Striekané žĺtkové pečivo

asi 80 ks
Jednoduché
40
rozmanité
Zloženie
Príprava
Náš tip
Konce vychladnutého pečiva môžeme podľa vlastnej fantázie ponoriť do rozpustenej Polevy tmavej Dr.Oetker a posypať napr. nasekanými pistáciami alebo lieskovými orieškami.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmaslo zmäknuté alebo margarín
250 gcukor
2 balíčkyVanilínový cukor Dr. Oetker
3 ksžltok
soľ
3 zarovnané KLcitrónová kôra (z 1 chemicky neošetreného citróna)
500 gmúka hladká
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
150 mlmlieko polotučné
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou alebo s hladkou trubičkou
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom, žĺtkami, soľou a citrónovou kôrou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a mlieko a na strednom stupni krátko vyšľaháme dohladka.

2

Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame rôzne tvary. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 12 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Pečivo necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Konce vychladnutého pečiva môžeme podľa vlastnej fantázie ponoriť do rozpustenej Polevy tmavej Dr.Oetker a posypať napr. nasekanými pistáciami alebo lieskovými orieškami.