Flag

Tekvicovo-hruškový džem

asi 4 poháre à 200 ml
Jednoduché
40
s jemnou chuťou vanilky pripravený za pomoci Kyselina citrónová Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
500 gtekvica Hokkaido (nelúpaná, očistená a nakrájaná na malé kúsky)
500 ghrušky zrelé (očistené a nakrájané na malé kúsky)
100 mlvoda
1 polovicaVanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
150 mlpomarančový džús
1 balenieŽelírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
2 zarovnané KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Ešte potrebujeme
ponorný mixér
4 kspoháre s viečkami
Picture - Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Na prípravu džemu vložíme do väčšieho hrnca tekvicu, hrušky a vanilkový struk. Zalejeme vodou a na miernom ohni za občasného miešania asi 20 minút povaríme. Vyberieme struk a potom pomocou tyčového mixéra rozmixujeme. Pridáme pomarančový džús a želírovací cukor a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

3

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.