Flag

Tekvicový koláč

asi 12 porcií
Jednoduché
140
jedinečný sladký múčnik
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pred podávaním môžeme koláč pokvapkať tekvicovým olejom. Koláč je možné aj zamraziť.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
100 mlmlieko
60 gmaslo zmäknuté alebo margarín
250 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker sušené
0,5 KLsoľ
2 ksbielok
Na náplň
700 gtekvica (napr. Hokkaido)
500 mlpomarančová šťava 100%
250 gsmotana kyslá
75 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
2 ksvajce
2 ksžltok
80 gcukor
1 zarovnaná KLškorica
0,33 zarovnané KLzázvor mletý sušený
polovica KLorech muškátový mletý
25 gtekvicové jadierka
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
ponorný mixér
Picture - Droždie Dr. Oetker sušené
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v kastróliku zohrejeme mlieko a necháme v ňom rozpustiť maslo alebo margarín. V mise zmiešame múku s droždím, soľou a bielkami. Pridáme mlieko s maslom alebo margarínom a ručne vypracujeme dohladka. Cesto v mise poprášime múkou, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme asi 45 minút kysnúť.

2

Na prípravu náplne tekvicu nakrájame na plátky, odstránime jadierka, olúpeme a nakrájame na malé kúsky. Tekvicu vložíme do hrnca, zalejeme pomarančovou šťavou a asi 15 minút povaríme. Tekvicu potom pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. V mise zamiešame kyslú smotanu so škrobom, vajcami, žĺtkami, cukrom, škoricou, zázvorom a muškátovým orieškom dohladka. Pridáme tekvicové jadierka a rozmixovanú tekvicu a dôkladne premiešame.

3

Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta vyvaľkáme plát (Ø 34 cm). Nanesieme na dno a okraj vymastenej formy, pritlačíme a vytvoríme okraj vysoký 4 cm. Dno pomocou vidličky na niekoľkých miestach poprepichujeme. Náplň nalejeme na cesto a koláč necháme ešte asi 15 minút kysnúť. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

4

Koláč podávame vlažný.

Náš tip

  • Pred podávaním môžeme koláč pokvapkať tekvicovým olejom. Koláč je možné aj zamraziť.