Flag

Torta s červeným ovocím

asi 12 ks
Stredne náročné
45
letná chuťovka
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
125 gmaslo zmäknuté alebo margarín
100 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
4 ksvajce
250 gmúka hladká
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
300 govocie (jahody, maliny, ríbezle)
60 gcukor práškový
250 gsmotana kyslá
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekŽelatínový stužovač Dr. Oetker
100 mlvoda vlažná
Na ozdobenie
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
4 PLovocie rozmixované
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
papier na pečenie
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Želatínový stužovač Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s práškovým a vanilínovým cukrom do peny. Postupne po jednom pridáme vajcia. Múku zmiešame s kakaom a kypriacim práškom, preosejeme a zľahka vmiešame do zmesi. Cesto nalejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Vychladnutý korpus dvakrát pozdĺžne rozrežeme. Okolo spodnej časti korpusu upevníme očistený okraj tortovej formy.

3

Na prípravu náplne rozmixujeme ponorným mixérom ovocie s cukrom, odoberieme 4 PL na ozdobenie. Zvyšok rozmixovaného ovocia dobre premiešame s kyslou smotanou. Smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame do ovocnej peny. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu. Náplň nanesieme na korpus, zakryjeme druhou časťou korpusu a uložíme na 1 hodinu do chladničky.

4

Na ozdobenie vyšľaháme smotanu na šľahanie elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni so smeta-fixom dotuha. Z torty odstránime okraj formy, povrch torty potrieme a ozdobíme zvyškom rozmixovaného ovocia.