Flag

Trasená OLÉ kokosová torta s ananásom

asi 16 porcií
Jednoduché
20
rýchle a chutné
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto ananásového kompótu môžeme použiť mandarínkový kompót s rovnakou hmotnosťou.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
320 gmúka polohrubá
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
220 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
3 ksvajce
250 mlmlieko
250 mlolej
Na náplň
1kompót ananásový (hmotnosť 340 g po odkvapkaní)
200 - 250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekCrème Olé aróma kokos Dr. Oetker
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
Na ozdobenie
3 zarovnaná PLkokos strúhaný
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
uzatvárateľná nádoba (objem asi 3l)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, vajcia, mlieko a olej. Ručne vymiešame hladké cesto. Nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Ananásový kompót scedíme a šťavu zachytíme. Ananás nakrájame na menšie kúsky. Do uzatvárateľnej nádoby dáme ananásové kúsky aj šťavu. Pridáme smotanu na šľahanie, Crème olé a Smeta-fix. Nádobu uzavrieme a trasieme tak dlho, kým sa suroviny nespoja.

3

Vychladnutý korpus pozdĺžne rozkrojíme. Polovicou náplne potrieme spodný plát korpusu, prikryjeme druhou časťou korpusu. Zvyšnou náplňou potrieme povrch torty a na ozdobenie posypeme kokosom.

Náš tip

  • Namiesto ananásového kompótu môžeme použiť mandarínkový kompót s rovnakou hmotnosťou.