TRASENÁ OLÉ MANDARÍNKOVÁ ROLÁDA

nápadité

1 roláda

ľahká príprava 40 Minút

Prísady

Prísady

na recept TRASENÁ OLÉ MANDARÍNKOVÁ ROLÁDA

Na cesto:

5 ks bielok
5 ks žĺtok
5 zarovnaných PL cukor práškový
5 zarovnaných PL múka polohrubá
1 zarovnaná KL Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker Dr.Oetker

Na náplň:

175 g kompót mandarínkový (hmotnosť po odkvapkaní)
250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Creme Olé kokos Dr.Oetker Dr.Oetker
1 balíček Smeta-fix Dr.Oetker Dr.Oetker
5 ks mandarínky

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie
uzatvárateľná nádoba (objem asi 3l)

príprava

príprava

1

Na prípravu cesta vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Žĺtky s cukrom vyšľaháme na najvyššom stupni do peny. Metličkou zľahka vmiešame múku s kypriacim práškom a sneh. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200°C

Teplovzdušná rúra: 180°C

Doba pečenia: asi 10 min.

2

Upečený plát vyklopíme na pocukrovaný papier na pečenie. Stiahneme papier, na ktorom sa plát piekol a plát zrolujeme.

3

Na prípravu náplne nalejeme kompót aj so šťavou a smotanu do uzatvárateľnej nádoby. Pridáme Crème Olé a Smeta-fix. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne zatrasieme (celkovo 15–30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte premiešame metličkou tak, aby sme suché prísady odstránili z okraja nádoby a vmiešali do náplne. Vychladnutý plát rozvinieme a potrieme náplňou. Mandarínky olúpeme a napicháme za sebou na špajľu. Položíme na náplň a roládu zrolujeme. Špajľu vytiahneme a roládu odložíme do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept TRASENÁ OLÉ MANDARÍNKOVÁ ROLÁDA

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 6911kJ
1651kcal
635kJ
152kcal
Tuky 100g 9.1g
Sacharidy 123g 11g
Bielkoviny 29g 2.7g