TRASENÉ OLÉ TROJFAREBNÉ VIŠŇOVÉ REZY

oblúbená kombinácia a rýchla príprava

asi 24 ks

ľahká príprava 40 Minút

Prísady

Prísady

na recept TRASENÉ OLÉ TROJFAREBNÉ VIŠŇOVÉ REZY

Na cesto:

3 ks vajce
120 g cukor
1 balíček Vanilínový cukor Dr.Oetker
150 g múka polohrubá
½ balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker Dr.Oetker

Na náplň:

680 g kompót višňový bez kôstok (hmotnosť po odkvapkaní)
250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Creme Olé čokoláda Dr.Oetker Dr.Oetker
1 balíček Smeta-fix Dr.Oetker Dr.Oetker

Na ozdobenie:

1 balíček Šľahačka v prášku Dr.Oetker Dr.Oetker
150 ml mlieko polotučné studené
50 g čokoláda horká strúhaná

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)
uzatvárateľná nádoba (objem asi 3l)
elektrický ručný šľahač

príprava

príprava

1

Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vareškou ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 190°C

Teplovzdušná rúra: 170°C

Doba pečenia: asi 12 min.

2

Korpus necháme na plechu vychladnúť.

3

Na prípravu náplne vlejeme do uzatvárateľnej nádoby kompót aj so šťavou a smotanu. Pridáme Crème Olé a Smeta-fix. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne zatrasieme (celkovo 15–30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou alebo vareškou tak, aby sme suché prísady odstránili z okraja nádoby a vmiešali do náplne. Náplňou potrieme vychladnutý korpus. Šľahačku pripravíme s mliekom podľa návodu na obale a opatrne ju rozotrieme na náplň. Ozdobíme strúhanou čokoládou. Odložíme asi na 1–2 hodiny do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept TRASENÉ OLÉ TROJFAREBNÉ VIŠŇOVÉ REZY

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 507kJ
121kcal
789kJ
188kcal
Tuky 4.5g 7g
Sacharidy 19g 29g
Bielkoviny 1.4g 2.2g