Flag

Tvarohová torta s marhuľami

asi 12 porcií
Stredne náročné
45
svieža, letná
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
100 gmúka hladká
25 gSolamyl bezgluténový Dr. Oetker
polovica balíčkaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
3 ksvajca
125 gmaslo zmäknuté alebo margarín
Na náplň
480 gkompót marhuľový
200 mlsmotana na šľahanie (33%)
250 gjogurt biely polotučný
250 gtvaroh nízkotučný
80 gcukor práškový
citrónová kôra z 1 citróna
1 balíčekŽelatínový stužovač Dr. Oetker
100 mlvoda vlažná
Na posypanie
1 zarovnaná PLcukor práškový
Ešte potrebujeme
sitko
tortová forma (Ø 26 cm)
papier na pečenie
Picture - Solamyl bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Želatínový stužovač Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, škrob, kypriaci prášok, vanilínový cukor a soľ. Pridáme vajcia, maslo alebo margarín a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto rozotrieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Po upečení necháme korpus vychladnúť na kuchynskej mriežke. Potom formu a papier odstránime, korpus pozdĺžne rozkrojíme a na spodnú časť nasadíme očistený okraj formy. Hornú časť korpusu nakrájame na 16 rovnakých dielov.

3

Na prípravu náplne necháme na sitku odkvapkať marhuľový kompót. Marhule nakrájame na menšie kúsky. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise zmiešame jogurt, tvaroh, cukor a citrónovú kôru a vmiešame želatínový stužovač, ktorý sme pripravili s vodou podľa návodu na obale. Nakoniec vmiešame šľahačku.

4

Dve tretiny tvarohovej náplne rozotrieme na spodnú polovicu korpusu a uhladíme. Na náplň rozložíme marhule a zakryjeme zvyškom náplne. Na povrch položíme 16 nakrájaných dielikov a tortu vložíme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Pred podávaním odstránime okraj formy, tortu posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kúsky.