Flag

Vanilkové tortičky (Pasteis de Nata)

12 ks
Jednoduché
40
portugalská vanilková špecialita
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pre tento portugalský múčnik je typický tmavý, takmer pripálený povrch.
Náš tip
Upečené tortičky môžeme pred podávaním posypať Vanilkovým cukrom Dr. Oetker alebo Trstinovým cukrom karamelovým Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
500 mlmlieko
30 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
150 gcukor
6 ksžltok
Na cesto
250 gcesto lístkové
trochutuk na pečenie na vymazanie formy
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
1

Na prípravu náplne uvaríme z mlieka, škrobu, vanilkovej pasty, cukru a žĺtok puding, ktorý necháme za občasného miešania vychladnúť.

2

Z lístkového cesta pomocou valčeka vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske obdĺžnik 20 × 30 cm. Plát z kratšej strany pevne zrolujeme a nakrájame na 12 rovnakých plátkov. Plátky cesta po jednom vyvaľkáme na placky s priemerom 10 cm a vyložíme nimi tukom vymazanú formu na muffiny.

3

Vychladnutú náplň rovnomerne rozdelíme na cesto.

4

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 13 minút

Elektrická rúra: 250 °C

Teplovzdušná rúra: 230 °C

5

Tortičky necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Pre tento portugalský múčnik je typický tmavý, takmer pripálený povrch.
  • Upečené tortičky môžeme pred podávaním posypať Vanilkovým cukrom Dr. Oetker alebo Trstinovým cukrom karamelovým Dr. Oetker.