Flag

Vanilkový pohár s višňami

4 porcie
Jednoduché
20
so šľahačkou
Zloženie
Príprava
Náš tip
Povrch šľahačky môžeme dozdobiť strúhanou čokoládou, rozpustenou tmavou polevou alebo farebným cukrovým zdobením Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na obloženie
180 gkompót višňový
30 mlgriotka
20 kspiškóty okrúhle
Na puding
250 mlmlieko plnotučné
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
2 zarovnané PLcukor
1 balíčekPremium Puding Pravá Vanilka smotanová Dr. Oetker
Na ozdobenie
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
sitko
hrniec
4dezertné poháre alebo misky
Picture - Premium Puding Pravá Vanilka smotanová  Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na obloženie najskôr necháme višne dobre odkvapkať na sitku.

2

Do pohárov rozdelíme piškóty, ktoré pokvapkáme griotkou. Na piškóty rozdelíme višne. Niekoľko višní si môžeme ponechať na ozdobu.

3

Na prípravu pudingu zmiešame mlieko so smotanou. Obsah vrecka rozmiešame s cukrom v 1/3 mlieka a smotany. Zvyšné 2/3 privedieme do varu. Potom odstavíme zo sporáka, vmiešame vopred pripravenú zmes s pudingom a za stáleho miešania varíme ešte asi 1 minútu. Hotový puding nalejeme do pohárov a necháme vychladnúť.

4

Na ozdobenie ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni smotanu so smeta-fixom dotuha a puding ozdobíme.

Náš tip

  • Povrch šľahačky môžeme dozdobiť strúhanou čokoládou, rozpustenou tmavou polevou alebo farebným cukrovým zdobením Dr.Oetker.