Flag

Veľkonočné vajíčka

2 plechy
Jednoduché
20
odmena pre šibačov
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmúka hladká
100 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 ksvajce
150 gmaslo zmäknuté alebo margarín
štipkasoľ
Na ozdobenie
1 balenieTubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker
1 balenieGuľôčky strieborné/biele Dr. Oetker alebo iné cukrové ozdoby Dr.Oetker
100 gríbezľový džem alebo iný pikantný, na zlepenie
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
valček na cesto
formička na vykrajovanie vajíčok
papier na pečenie
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Tubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker
Picture - Guľôčky strieborné/biele Dr. Oetker  alebo iné cukrové ozdoby Dr.Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame na doske múku, cukor, vanilínový cukor, vajce, maslo alebo margarín, soľ a ručne vypracujeme hladké cesto. Z cesta vyvaľkáme na mierne pomúčenej pracovnej doske plát hrubý 3 mm. Formičkou povykrajujeme vajíčka, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Po vychladnutí zlepíme vždy dve vajíčka k sebe džemom. Vajíčka ozdobíme tubičkami a cukrovými ozdobami podľa vlastnej fantázie, necháme chvíľu stuhnúť a môžeme servírovať.


Poznámka: Na Veľkonočný pondelok môžeme vinšovníkov prekvapiť sladkými Veľkonočnými alebo Perníkovými vajíčkami!