Flag

Veľkonočný baranček

1 ks
Jednoduché
20
Nesmie chýbať na žiadnom veľkonočnom stole
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksvajce
150 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
5 PLolej
5 PLvoda horúca
150 gmúka polohrubá
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Vanilka
2 zarovnané KLcitrónová kôra (nastrúhaná z chemicky neošetreného citróna)
štipkasoľ
Na ozdobenie
2 ghrozienka (2 ks na očká)
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
forma na barančeka
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vymiešame žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom, pridáme olej, horúcu vodu a elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme do peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva, pudingom a citrónovou kôrou a pridáme do žĺtkovej peny. Do bielkov pridáme citrónovú arómu, štipku soli a elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do cesta. Všetko jemne, ale dôkladne premiešame.

2

Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej spodnej časti formy. Priklopíme vrchnou časťou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Po upečení necháme baránka vychladnúť vo forme. Potom ho vyklopíme, hrozienka pritlačíme ako očká a hotového baránka pocukrujeme.