Flag

Vianočná pomarančová marmeláda

asi 4 poháre
Náročné
25
čarujeme na Luciu s ovocím
Zloženie
Príprava
Náš tip
Milovníci zázvoru si môžu marmeládu dochutiť kúskom strúhaného zázvoru.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
nakrájaná pomarančová kôra z 3 chemicky neošetrených pomarančov
500 gpomarančový dielik ( asi z 9 väčších pomarančov)
500 mlpomarančová šťava 100%
1 balíčekGelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 gcukor
Picture - Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Pomaranče umyjeme teplou vodou a osušíme. Olúpeme veľmi tenkú vrstvu kôry, ktorú nakrájame na jemné prúžky, alebo môžeme použiť škrabku na citrusy. Všetky pomaranče ošúpeme, zbavíme bielej blanky a rozmixujeme.

2

Do veľkého hrnca vložíme rozmixované pomaranče, šťavu a kôru. Obsah balíčka Gelfix Extra zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

3

Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

4

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevarenej marmelády. Ak je po vychladnutí málo tuhá, vmiešame do nej ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

5

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.


Pozn.: Čistenie pomaranča: Ostrým nožom orežeme po celom obvode pomaranča kôru až na dužinu. Potom pozdĺž bielej šupky vykrajujeme dieliky tak, aby sme získali čistú pomarančovú dužinu.

Náš tip

  • Milovníci zázvoru si môžu marmeládu dochutiť kúskom strúhaného zázvoru.