Flag

Vianočné čokoládové cupcakes

12 ks
Jednoduché
20
veselé
Zloženie
Príprava
Náš tip
Do stredu cupcakes môžeme zapiecť oriešok, kandizované brusnice alebo lyžičku džemu.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksvajce
100 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
100 mlolej
100 mlmlieko polotučné
250 gmúka polohrubá
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
4 zarovnané PLZdobenie tmavé Dr. Oetker
Na náplň
1 balenieKrémová náplň čokoládová Dr. Oetker
200 mlmlieko polotučné studené
3 zarovnané PLcukor práškový
Na ozdobenie
1 balenieFondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
forma na muffiny (12 kusov)
12 kspapierové košíčky
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou
formička na vykrajovanie s vianočnými motívmi
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Zdobenie  tmavé Dr. Oetker
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilínovým cukrom, olejom a mliekom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a vyšľaháme dohladka. Nakoniec vmiešame zdobenie. Cesto nalejeme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Na prípravu náplne pripravíme krémovú náplň s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Naplníme cukrárske vrecko, nanesieme na vychladnuté muffiny, odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

3

Na ozdobenie zafarbíme fondán gélovými farbami podľa vlastnej fantázie. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom rozvaľkáme fondán pomocou váľka na plát s hrúbkou asi 3 mm. Pomocou formičiek vykrajujeme rôzne tvary a necháme ich zaschnúť. Pred podávaním cupcakes ozdobíme povykrajovaným fondánom.

Náš tip

  • Do stredu cupcakes môžeme zapiecť oriešok, kandizované brusnice alebo lyžičku džemu.