Flag

Višňovo-malinový džem s červeným vínom

asi 5 pohárov
Stredne náročné
40
Rafinovaný chuťový zážitok
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto čerstvých malín môžeme použiť maliny mrazené. Pred spracovaním ich necháme rozmraziť. Višňový nektár môžeme nahradiť 400 ml vylisovanej šťavy z čerstvých ríbezlí.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
400 mlnektár višňový s dužinou
500 gmaliny očistené
1 balíčekGelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1150 gcukor
100 mlvíno červené polosuché
Picture - Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1

Do veľkého hrnca nalejeme višňový nektár, pridáme maliny a dobre premiešame. Obsah balíčku Gelfix Klasik zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do ovocia. Za stáleho miešania dôkladne povaríme asi 1 minútu.

2

Pridáme zbytok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Pred ukončením varu pridáme červené víno.

3

Na tanierik kvapneme 1-2 KL práve uvareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, v miešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker.

4

Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečkach.

Náš tip

  • Namiesto čerstvých malín môžeme použiť maliny mrazené. Pred spracovaním ich necháme rozmraziť. Višňový nektár môžeme nahradiť 400 ml vylisovanej šťavy z čerstvých ríbezlí.