Flag

Vrstvený broskyňovo-malinový džem

asi 3 poháre à 350 ml
Stredne náročné
30
Dúhová pochúťka, ktorá poteší oko aj chuťové poháriky. Jednoduchá a rýchla príprava so Želírovacím cukrom Extra 2:1 Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto džúsu môžeme použiť čerstvú vylisovanú šťavu z 1 a ½ pomaranča.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na broskyňový džem
400 gbroskyne (olúpané, vykôstkované a nakrájané)
100 mlpomarančový džús 100%
1 polovica balíčkaŽelírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Na malinový džem
500 gmaliny (očistené)
1 polovica balíčkaVanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
1 polovica balíčkaŽelírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na prípravu broskyňového džemu vložíme broskyne do hrnca a pomocou ponorného mixéra čiastočne rozmixujeme. Pridáme džús a ½ balíčka želírovacieho cukru a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu, naplníme poháre do polovice džemom a necháme asi 15 minút tuhnúť.

2

Na prípravu malinového džemu vložíme maliny do hrnca a pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Pridáme dreň z vanilkového struku, ½ balíčka želírovacieho cukru a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu a opatrne nalejeme na broskyňový džem. Poháre uzatvoríme viečkom, ale neotáčame!

Náš tip

  • Namiesto džúsu môžeme použiť čerstvú vylisovanú šťavu z 1 a ½ pomaranča.