Flag

Vtáčie mlieko

4 porcie
Jednoduché
20
jedinečná klasika
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
500 mlmlieko
3 ksbielok
10 gcukor
1 balíčekDr. Oetker Puding aróma Vanilka
300 mlmlieko
40 gcukor
polovica KLškorica mletá
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
1

Na prípravu dezertu vyšľaháme bielky spolu s 10 g cukru a nakoniec zľahka vmiešame škoricu. 500 ml mlieka privedieme do varu. Lyžičkou vykrajujeme zo sladkých bielkov „obláčiky“ a vkladáme do vriaceho mlieka. Niekoľkokrát „obláčiky“ v mlieku obrátime a ihneď vyberáme z mlieka do studenej nádoby.

2

Puding rozmiešame v 300 ml mlieka, pridáme 40 g cukru a zmes nalejeme do mlieka, v ktorom sme pripravovali „obláčiky“. Riedky puding varíme 1 minútu, počas varu môžeme pridať 1 PL rumu kvôli vôni.

3

Puding rozdelíme do hlbokých tanierov a na povrch poukladáme bielkové „obláčiky“.