Flag

Bábovka BB

asi 16 porcií
Jednoduché
20
Bábovka s orechami pre milovníkov BB Pudingu
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 ksvajce
70 gmaslo zmäknuté
170 - 200 gcukor trstinový jemný
1 balíčekTrstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
150 gmúka polohrubá
150 gBB puding kakaový Dr. Oetker (250 g)
1 KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
80 gorechy vlašské mleté
250 mlmlieko polotučné
100 gčokoláda biela malé kúsky
Ešte potrebujeme
forma na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
Picture - BB puding kakaový Dr. Oetker (250 g)
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s maslom, cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s BB Pudingom, sódou bikarbónou a orechmi. Prilejeme mlieko a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Bábovku necháme asi 10 minút schladnúť, vyklopíme z formy a necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním odporúčame pocukrovať.