Bábovka BB

Bábovka pre milovníkov BB Pudingu.

asi 16 porcií

ľahká príprava 20 Minút

Prísady

Prísady

na recept Bábovka BB

Na cesto:

vajcia
70 g masla zmäknutého
200 g cukru práškového
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
150 g múky polohrubej
150 g BB pudingu kakaového (á 250 g)Dr.Oetker
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
80 g vlašských orechov mletých
250 ml mlieka polotučného

Ešte potrebujeme:

Formu na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač

príprava

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s maslom, cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s BB Pudingom, kypriacim práškom a orechmi. Prilejeme mlieko a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180°C

Teplovzdušná rúra: 160°C

Doba pečenia: asi 40 min.

2

Bábovku necháme asi 10 minút schladnúť, vyklopíme z formy a necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním odporúčame pocukrovať.

Nutričné hodnoty na recept Bábovka BB

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 758kJ
181kcal
1145kJ
273kcal
Tuky 8.2g 12g
Sacharidy 12g 18g
Bielkoviny 3.6g 5.4g