Flag

Banániky so slivkovou náplňou a škoricou

asi 8 porcií
Jednoduché
40
luxusné
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto banánikov môžeme z odpaľovaného cesta upiecť veterníky. Nenaplnené banániky môžeme jednoducho zmraziť. Pred naplnením necháme rozmraziť a krátko rozpečieme pri teplote pečenia.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na odpaľované cesto
125 mlvoda
50 gmaslo alebo margarín
80 gmúka hladká
soľ
2 ksvajce
Na posypanie
2 zarovnané PLcukor
2 zarovnané PLmandle - ihličky
Na náplň
385 gkompót slivkový (hmotnosť po odkvapkaní)
200 mlšťava z kompótu
30 gcukor
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
200 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou (8cm)
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v kastróliku prevaríme vodu s maslom alebo margarínom. Pridáme múku so soľou a vareškou vymiešame do hladkého cesta, ktoré sa nelepí na okraj kastrólika. Cesto vložíme do misy. Pridáme vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame asi 8 cm dlhé banániky.

2

Posypeme cukrom a mandľami. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

3

Ešte teplé banániky pozdĺžne rozrežeme a necháme ich vychladnúť.

4

Na prípravu náplne necháme slivky na sitku odkvapkať a šťavu zachytíme. Slivky nakrájame na menšie kúsky.

5

V kastróliku zmiešame šťavu s cukrom, škoricovým cukrom a tortové želé a asi minútu všetko povaríme. Odstavíme, pridáme slivky a necháme vychladnúť. Smotanu so smeta-fixom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha.

6

Na spodný diel banánikov nanesieme náplň, ozdobíme šľahačkou a priklopíme vrchným dielom. Banániky odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Namiesto banánikov môžeme z odpaľovaného cesta upiecť veterníky. Nenaplnené banániky môžeme jednoducho zmraziť. Pred naplnením necháme rozmraziť a krátko rozpečieme pri teplote pečenia.