Flag

Baranček s makovými kučierkami

asi 16 porcií
Stredne náročné
40
Baranček je stálicou veľkonočného stola. Inšpirujte sa našim s makovými kučierkami.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Mak môžeme nahradiť mletými orechmi.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
400 gmúka polohrubá
50 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsoľ
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
150 - 200 mlmlieko polotučné
1 ksvajce
Na náplň
250 mlmlieko polotučné
25 gcukor práškový
2 zarovnané PLmed
6 zarovnaných PLcitrónová kôra (asi z 2 chemicky neošetrených citrónov)
100 g100 % Mak mletý Dr. Oetker
4 zarovnané PLstrúhanka
Na ozdobenie
1 ksvajce
1 ghrozienka (1ks na očko)
3 zarovnané PLcukor práškový
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame múku, práškový a vanilínový cukor, soľ a sušené droždie. Pridáme vlažné mlieko, vajce a ručne premiesime. Necháme 15 minút na teplom mieste kysnúť. Potom ešte raz premiesime, povrch poprášime hladkou múkou, prikryjeme a podľa potreby necháme 30-90 minút kysnúť.

2

Na prípravu náplne zmiešame v kastróliku mlieko s práškovým cukrom, medom, citrónovou kôrou a prevaríme. Odstavíme z platne, pridáme mletý mak zmiešaný so strúhankou a dobre premiešame. Necháme mierne vychladnúť.

3

Z vykysnutého cesta odoberieme 1/3. Zbytok cesta vyvaľkáme na plát asi 30x40 cm (výška cca 1,5 cm). Plát potrieme makovou náplňou, zrolujeme a rozkrájame na kolieska široké cca 2 cm. Zo zbytku cesta vytvarujeme hlavu, nožičky a chvostík. Jednotlivé kúsky ukladáme na vymazaný plech do tvaru baránka. Potrieme rozšľahaným vajcom a ešte chvíľu necháme kysnúť. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 - 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Náš tip

  • Mak môžeme nahradiť mletými orechmi.