Flag

Holandské rezy

asi 12 porcií
Stredne náročné
40
Rezy, ktoré potešia všetkých milovníkov sladkého.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
500 gmúka hladká
1 zarovnaná KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
160 gcukor práškový
2 ksvajce
150 gsmotana kyslá (15%)
4 zarovnané PLmed (tekutý)
60 gmaslo zmäknuté alebo margarín
Na náplň
300 mlmlieko polotučné
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
100 gcukor
250 gmaslo zmäknuté
1 PLrum
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
2 zarovnané PLdžem marhuľový
Na ozdobenie
1 baleniePoleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker
3 PLvoda alebo mlieko
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva v prášku aróma citrón Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku so sódou a cukrom. Pridáme vajcia, kyslú smotanu, med a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na dva diely, každý diel pomocou valčeka vyvaľkáme na plát veľkosti 30 x 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 10 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Pláty necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému nalejeme do kastrólika 200 ml mlieka a privedieme do varu. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame Zlatý klas s cukrom. Nalejeme do vriaceho mlieka a povaríme asi 1 minútu. Za občasného premiešania necháme krém úplne vychladnúť. Krém, maslo a rum vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Do polovice krému zamiešame kakao.

4

Pláty rozkrojíme na polovice. Plát potrieme najskôr tmavým krémom a zakryjeme druhým plátom. Druhý plát potrieme džemom a priložíme tretí plát, ktorý potrieme svetlým krémom. Priložíme posledný plát. Pláty zaťažíme a najlepšie do druhého dňa necháme v chladničke odležať.

5

Na ozdobenie pripravíme polevu podľa návodu na obale s vodou alebo mliekom. Povrch múčnika potrieme a do podávania uchovávame v chladničke.