Flag

Hruškové cupcakes

12 ks
Jednoduché
20
pre Dr. Oetker pripravila foodblogerka Just dare to cook
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksbielok
1 KLcitrónová šťava
50 gcukor práškový preosiaty
3 ksžltok
100 gmúka hladká
2 balíčkyPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
100 gcukor
štipkasoľ
0,5 balíčkyKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnané PLpomarančová kôra z 1 chemicky neošetreného pomaranča
4hrušky menšie nakrájané na malé kúsky
Na náplň
60 gmaslo zmäknuté
2 zarovnané PLcukor práškový preosiaty
125 gmascarpone
125 gtvaroh polotučný
125 mlsmotana na šľahanie (33%)
Ešte potrebujeme
forma na muffiny (12 kusov)
12 kspapierové košíčky
elektrický ručný šľahač
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s citrónovou šťavou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Potom krátko zašľaháme cukor a žĺtky dohladka. Pridáme múku zmiešanú so Zlatým klasom, cukrom, soľou, kypriacim práškom a kôrou a ručne vymiešame dohladka. Nakoniec vmiešame nakrájané hrušky. Cesto nanesieme do košíčkov vo forme, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Na prípravu náplne v mise vyšľaháme maslo s cukrom, mascarpone, tvarohom a smotanou elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Náplň pomocou lyžice nanesieme na vychladnuté muffiny, prikrášlime ovocím, medom alebo cereáliami a odložíme do chladničky.