Flag

Hruškový tart s extra vanilkou

asi 12 porcií
Jednoduché
40
pre Dr. Oetker pripravila foodblogerka Red Velvet
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
180 gmúka hladká
30 gcukor práškový preosiaty
90 gmaslo zmäknuté
5 zarovnaná PLmlieko polotučné
Na náplň
3hrušky stredne veľké
30 gmaslo
5 zarovnaná PLcukor trstinový
1 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
2 ksvajce
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
110 mlmlieko polotučné
1 balíčekPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
4 zarovnaná PLcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
Na ozdobenie
2hrušky
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
koláčová forma (Ø 27 cm)
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom. Pridáme maslo a mlieko a ručne vypracujeme dohladka. Zmes nanesieme na dno vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpus necháme mierne vychladnúť.

3

Na prípravu náplne hrušky olúpeme a nahrubo nastrúhame. Vložíme ich do hrnca, pridáme maslo, cukor a extrakt a krátko podusíme. Hrušky pustia šťavu, ktorú zlejeme a odložíme na neskôr. V mise vymiešame vajcia so smotanou a mliekom. Pridáme Zlatý klas, cukor a vanilkový cukor a metličkou vymiešame dohladka. Na predpečený korpus nanesieme scedené hrušky a zalejeme náplňou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri rovnakej teplote ako v bode 1.

Doba pečenia: asi 30 minút

4

Tart prikrášlime hruškami nakrájanými na plátky a posypeme škoricovým cukrom. Opäť vložíme do rúry a pečieme ešte 30 minút.

5

Po upečení ešte horúci tart potrieme odloženou šťavou z hrušiek.