Flag

Jablkovo-makové slimáky

asi 20 ks
Jednoduché
45
Kombinácia jabĺk a 100 % Maku mletého Dr. Oetker v tomto sladkom pečive nadchne každú návštevu.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
600 gjablká
50 gcukor
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 ksškorica celá
250 mlvoda vriaca
1 balíček100 % Mak mletý Dr. Oetker
75 gmaslo zmäknuté
2 PLmed tekutý
1 ksvajce
75 ghrozienka
0,5 KLAróma rumová Dr. Oetker
Na cesto
250 gtvaroh polotučný
6 PLmlieko
8 PLolej
1 ksvajce
štipkasoľ
100 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
400 gmúka hladká
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na posypanie
2 balíčkyTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Aróma rumová Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
1

Na prípravu náplne jablká olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na hranolčeky. Vložíme ich do hrnca. Pridáme cukor, kôru, škoricu a vriacu vodu a asi minútu povaríme. Jablká pomocou sitka scedíme a šťavu pritom zachytíme. Do horúcej šťavy vmiešame mak, maslo, med a vajce. Pridáme hrozienka a arómu a necháme vychladnúť.

2

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme tvaroh s mliekom, olejom, vajcom, soľou, cukrom a vanilínovým cukrom šľahačom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a ručne vypracujeme hladké cesto.

3

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát s rozmermi 50×40 cm, potrieme náplňou a obložíme jablkami. Celé cesto zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na 20 rovnakých dielov. Slimáky prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie reznou stranou nadol.

4

Slimáky posypeme trstinovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

5

Slimáky necháme vychladnúť.