Flag

Jahodové ovsené veterníčky

asi 11 porcií
Jednoduché
40
S ovsenými vločkami
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
80 govsené vločky
280 gmúka hladká
0,5 balíčkyKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
80 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
150 gsmotana kyslá (15%)
50 gmaslo alebo margarín
Na náplň
250 gjahody
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
3 zarovnané PLcukor
Na ozdobenie
200 mlsmotana na šľahanie (33%)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta opražíme na suchej panvici ovsené vločky dohneda. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, pridáme cukor, vanilínový cukor, opražené vločky, smotanu a maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka. Cesto krátko premiesime na pomúčenej pracovnej ploche a vytvarujeme valček. Valček rozdelíme na 11 rovnako veľkých kúskov a z každého kúska vytvarujeme guľôčku. Guľôčky cesta naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Veterníčky stiahneme aj s papierom na pečenie na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť. Potom raz pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu náplne jahody umyjeme, očistíme a rozmixujeme. Želé pripravíme podľa návodu na obale s cukrom a jahodami (nepridávame vodu) a necháme trochu vychladnúť. Jahodovú náplň nanesieme rovnomerne na spodnú časť veterníčkov a priklopíme ich hornou časťou.

4

Na ozdobenie smotanu na šľahanie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dotuha, naplníme do cukrárskeho vrecka a povrch veterníčkov ozdobíme.