Flag

Jarný marcipánovo-ananásový chlebíček

asi 15 porcií
Jednoduché
20
Rýchly múčnik, ktorým nepohŕdnu malí ani veľkí.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
135 gkompót ananásový (hmotnosť po odkvapkaní)
1 balenieMarcipán Dr. Oetker
140 gmaslo zmäknuté alebo margarín
140 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
štipkasoľ
3 ksvajce
240 gmúka hladká
1,5 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na ozdobenie
1 zarovnaná PLcukor práškový
Ešte potrebujeme
forma na biskupský chlebíček (30 x 11 cm)
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Kompót necháme na sitku dôkladne odkvapkať a prípadné väčšie kúsky prekrojíme.

2

Na prípravu cesta nakrájame marcipán na malé kúsky. V mise zmiešame marcipán, maslo alebo margarín a vymiešame elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne za stáleho miešania pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ a vajcia a vyšľaháme na najvyššom stupni dohladka. Múku zmiešanú s kypriacim práškom vmiešame metličkou v dvoch dávkach do vaječnej zmesi. Vymiešame dohladka. Nakoniec do cesta ručne vmiešame kúsky ananásu a naplníme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 55 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Upečený chlebíček necháme stáť 10 minút vo forme, potom uvoľníme z formy a necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.