Flag

Marcipánový adventný kalendár

24 porcií
Jednoduché
40
tešíme sa na Ježíška
Zloženie
Príprava
Náš tip
Materiál na prípravu adventného kalendára možno zakúpiť v papiernictvách či obchodoch s darčekovým sortimentom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
2 baleniaMarcipán Dr. Oetker
30 gcukor práškový
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
50 gmarhule sušené
50 gmandle
50 gorechy lieskové
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
1 balenieZdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
1 balenieTubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker
Na prípravu adventného kalendára potrebujeme
stužka
etiketa s číslicami 1-24
hodvábny papier
farebný celofán
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
Picture - Tubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker
1

Na prípravu marcipánovej hmoty ručne prepracujeme marcipán s cukrom a kakaom. Z marcipánovej hmoty vytvarujeme valček, ktorý nožom rozdelíme na 24 rovnakých kúskov. Do každého kúska zabalíme marhuľu alebo oriešok a vytvarujeme bonbóniky rôznych tvarov.

2

Na ozdobenie rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli polevu. Jednotlivé tvary namáčame do polevy, ihneď ozdobíme perličkami a necháme zatuhnúť.

3

Tubičkami napíšeme na bonbóniky číslice od 1 do 24 a necháme zatuhnúť.

4

Na stužku navlečieme etiketu s číslicou. Z hodvábneho papiera alebo celofánu vystrihneme kolieska (priemer kolieska závisí od veľkosti bonbónov). Do stredu kolieska položíme bonbón a pomocou gumičky alebo stužky zaviažeme tak, aby sme vytvorili mešec.

5

Do vázy vložíme vetvičky, ktoré ozdobíme mešcami z adventného kalendára

Náš tip

  • Materiál na prípravu adventného kalendára možno zakúpiť v papiernictvách či obchodoch s darčekovým sortimentom.