Flag

Maslový koláč s višňami

asi 20 porcií
Jednoduché
40
Jednoduchý múčnik pre chvíle pohody.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieBuchty Dr. Oetker (droždie je súčasťou balenia)
260 mlmlieko polotučné vlažné
100 gmaslo rozpustené a vychladnuté
Na náplň
350 gkompót višňový (hmotnosť po odkvapkaní)
400 mlšťava z kompótu (prípadne doplnená vodou)
1 balíčekCukrárenské želé červené Dr. Oetker
2 zarovnané PLcukor
100 gmaslo
100 gmandle (plátky)
75 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Buchty Dr. Oetker  (droždie je súčasťou balenia)
Picture - Cukrárenské želé červené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame v mise zmes na prípravu buchiet, sušené droždie, mlieko a maslo a ručne vareškou vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na stenu nádoby. Povrch cesta poprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 45 – 60 minút kysnúť.

2

Na prípravu náplne necháme višne dokvapkať a šťavu pritom zachytíme. Želé pripravíme s 400 ml šťavy a cukrom podľa návodu na obale. Vmiešame višne a necháme vychladnúť.

3

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát o veľkosti 30 x 40 cm. Pomocou valčeka prenesieme na vymazaný plech.

4

Na cesto rovnomerne rozložíme vločky masla. Povrch posypeme mandľami. Cukor zmiešame s vanilínovým cukrom a posypeme mandle. Pomocou dvoch kávových lyžičiek nanesieme na povrch hromádky višní. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

5

Koláč necháme vychladnúť.