Flag

Metro rezy

asi 40 porcií
Stredne náročné
60
Sladký balíček maminke
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ak sa fondán pri vaľkaní lepí, zľahka ho podsypávame práškovým cukrom alebo škrobom. Krém môžeme nahradiť Krémovou náplňou vanilkovou Dr.Oetker pripravenou podľa návodu na obale s maslom
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksbielok
3 ksžltok
250 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
500 gmúka polohrubá
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na krémovú náplň
200 gmaslo zmäknuté
100 gcukor práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
Na ozdobenie
2 baleniaFondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilínovým cukrom na najvyššom stupni do peny a krátko zašľaháme smotanu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a striedavo so snehom vareškou vmiešame do peny. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne zašľahávame rum.

4

Korpus nakrájame na 40 kusov (asi 7 x 4 cm).

5

Fondán pomocou valčeka vyvaľkáme na tenký plát s hrúbkou asi 2 mm. Nožom plát nakrájame na pruhy široké 6 cm.

6

Každý kus korpusu pomocou noža potrieme krémom po všetkých štyroch dlhších stranách a obalíme fondánovým plátom. Zvyšok plátu odkrojíme a spoje zľahka pritlačíme k sebe. Zvyšný fondán znovu spojíme a opäť vyvaľkáme.

7

Polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli a konce rezov postupne namáčame po oboch stranách do polevy. Naukladáme na papier na pečenie a vložíme do chladničky stuhnúť.

Náš tip

  • Ak sa fondán pri vaľkaní lepí, zľahka ho podsypávame práškovým cukrom alebo škrobom. Krém môžeme nahradiť Krémovou náplňou vanilkovou Dr.Oetker pripravenou podľa návodu na obale s maslom