Flag

Mrkvová torta s medovým krémom

asi 12 porcií
Jednoduché
35
pre Dr. Oetker pripravila foodblogerka Just dare to cook
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
240 gmúka špaldová hladká
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
300 gcukor trstinový
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1,5 zarovnané KLškorica mletá
1 zarovnaná KLzázvor sušený mletý
0,5 zarovnaná KLklinček mletý
0,5 zarovnané KLsoľ
250 mlolej
4 ksvajce
300 gmrkva najemno nastrúhaná
100 gcitrónová kôra kandizovaná
Na náplň
1 balíčekPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
400 mlmlieko polotučné
4 zarovnaná PLmed tekutý
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
200 gmaslo zmäknuté
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, kôrou, korením a soľou. Pridáme olej, vajcia, mrkvu a kandizovanú kôru a všetko dôkladne vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 50 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom, medom a vanilínovým cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého Zlatého klasu pridávame po častiach maslo a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dohladka.

4

Korpus 2x pozdĺžne prekrojíme a každú vrstvu potrieme náplňou. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.

5

Pred podávaním ozdobíme povrch torty podľa vlastnej fantázie.