Flag

Muffiny Volské oká

12 ks
Jednoduché
20
muffinová jarná dobrota
Zloženie
Príprava
Náš tip
Na náplň môžeme použiť namiesto tvarohu aj jogurt alebo kyslú smotanu. Pre milovníkov čokolády odporúčame nahradiť Muffinami čokoládovými s čokoládovými kúskami Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieMuffiny s čokoládovými kúskami Dr. Oetker
110 mlvoda
40 mlolej
1 ksvajce
Na náplň
250 gtvaroh polotučný
50 gcukor práškový
trochucitrónová šťava (z 1/2 citróna)
1 balenieŽelatína v plátkoch Dr. Oetker
Na ozdobenie
240 gkompót marhuľový (hmotnosť po odkvapkaní )
1 balíčekTortové želé číre Dr. Oetker
250 mlšťava z kompótu (prípadne doplnená vodou)
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
Picture - Muffiny s čokoládovými kúskami Dr. Oetker
Picture - Želatína v plátkoch Dr. Oetker
Picture - Tortové želé číre Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vysypeme zmes na prípravu muffinov do misy, pridáme vodu, olej, vajce a pripravíme podľa návodu na obale. Pomocou dvoch polievkových lyžíc naplníme cestom 12 papierových košíčkov rozložených na plechu. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Upečené muffiny necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne zmiešame v mise tvaroh, cukor a citrónovú šťavu. 2 plátky želatíny pripravíme s 3 PL vody podľa návodu na obale a vmiešame do tvarohovej zmesi.

4

Marhuľový kompót necháme na sitku odkvapkať, šťavu pritom zachytíme.

5

Vychladnuté muffiny potrieme náplňou a ozdobíme polovičkami marhúľ.

6

Tortové želé pripravíme so šťavou z kompótu podľa návodu na obale. Pomocou štetca alebo pierka potrieme povrch volských ôk a odložíme do chladničky.

Náš tip

  • Na náplň môžeme použiť namiesto tvarohu aj jogurt alebo kyslú smotanu. Pre milovníkov čokolády odporúčame nahradiť Muffinami čokoládovými s čokoládovými kúskami Dr.Oetker.