Flag

Parížske srdiečka

asi 20 ks
Jednoduché
40
pre milovníkov marcipánu
Zloženie
Príprava
Náš tip
Srdiečka môžeme ozdobiť Polevou tmavou Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
100 gMarcipán Dr. Oetker
50 gcukor práškový
3 zarovnané PLcitrónová kôra (z jedného chemicky neošetreného citróna)
1 ksvajce
100 gmaslo zmäknuté alebo Margarínu
100 gmúka hladká
80 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
3 zarovnané PLdžem malinový
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
ponorný mixér
cukrárske vrecko s trubičkou v tvare hviezdičky (Ø asi 1,5 cm)
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise rozmixujeme marcipán, cukor, kôru, šťavu, vajce a maslo alebo margarín ponorným mixérom dohladka. Pridáme múku zmiešanú so škrobom a kypriacim práškom a dobre ručne pomocou varešky vymiešame dohladka.

2

Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka so zdobiacou trubičkou. Na plechu vyloženom papierom na pečenie tvoríme srdiečka (nanesieme 2 slzičky cesta, ktoré sa v spodnej časti dotýkajú tak, aby vytvorili srdce). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 10 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Upečené srdiečka necháme vychladnúť.

4

Na prípravu náplne vymiešame džem s rumom dohladka. Vždy dve srdiečka zlepujeme džemom. Povrch môžeme zľahka poprášiť práškovým cukrom.

Náš tip

  • Srdiečka môžeme ozdobiť Polevou tmavou Dr.Oetker.