Flag

Prasiatka

asi 8 porcií
Stredne náročné
50
hravé raňajky na Deň detí
Zloženie
Príprava
Náš tip
Prasiatka výborne chutia potreté lieskoorieškovým krémom, maslom alebo džemom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 mlmlieko polotučné
75 gmaslo alebo margarín
400 gmúka hladká
50 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
75 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
soľ
Na potretie
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
voda
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
formička na vykrajovanie okrúhlu (4 cm)
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Droždie Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v kastróliku rozpustíme v mlieku maslo alebo margarín. V mise zmiešame múku so škrobom, droždím, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme vlažné mlieko s maslom alebo margarínom a ručne vypracujeme dohladka. Povrch cesta poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 50 minút kysnúť.

2

Vykysnuté cesto vyklopíme na pracovnú plochu. Oddelíme ⅓ cesta a odložíme bokom. Zvyšné cesto rozdelíme na 8 rovnakých dielov. Vytvoríme telíčka (bochníky) a položíme na plech vyložený papierom na pečenie.

3

Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z odloženého cesta plát a formičkou vykrojíme 16 koliesok. Zo zvyšku cesta vytvoríme 16 malých guľôčok. Telíčka na plechu potrieme pomocou štetca alebo pierka vodou. Do polovice koliesok vytvoríme dve dierky (napr. špajľou), potrieme vodou, obalíme v škoricovom cukre a zľahka pritlačíme po jednom ku každému telíčku ako ňufáčik. Druhú polovicu koliesok potrieme vodou, obalíme v škoricovom cukre, rozkrojíme nožom na polovicu a vytvoríme ušká. Z guľôčok vytvoríme prasiatkam oči. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Prasiatka necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Prasiatka výborne chutia potreté lieskoorieškovým krémom, maslom alebo džemom.