Flag

Punčový tunel

asi 12 porcií
Jednoduché
60
na sviatočný stôl
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksžltok
100 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
4 ksbielok
100 gmúka polohrubá
polovica KLKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
20 gGustin bezgluténový Dr. Oetker
Na punčový sirup
150 mlvoda
5 PLčervený sirup malinový, ríbezľový a pod.
šťava z 1 citróna
3 PLrum
1 KLAróma punčová Dr. Oetker
2 zarovnaná PLcukor práškový
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na potretie a ozdobu
150 gríbezľový džem
1 baleniePoleva v prášku aróma punč Dr. Oetker
3 PLmlieko
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
forma srnčí chrbát (30 x 11 cm)
potravinárska fólia
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
Picture - Aróma punčová Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva v prášku aróma punč Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s kypriacim práškom a škrobom a vareškou zľahka zapracujeme do žĺtkovej peny. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Po upečení plát vyklopíme na pocukrovaný papier na pečenie. Stiahneme papier, na ktorom sa plát piekol, a necháme vychladnúť. Z plátu nožom odkrojíme z dlhšej strany pruh 1 s veľkosťou 15 x 30 cm (na vyloženie formy) a pruh 2 s veľkosťou 11 x 30 cm (na zakrytie tunela). Oba pruhy potrieme džemom. Zvyšný plát 3 odložíme na neskoršie použitie.

3

Na prípravu punčového sirupu nalejeme do misy vodu, sirup, šťavu, rum a arómu. Pridáme cukor a metličkou dôkladne premiešame.

4

Formu vyložíme potravinárskou fóliou a plátom 1. Polovicu plátu 3 namočíme do sirupu a vložíme do formy. Do sirupu vmiešame kakao, namočíme druhú polovicu plátu 3 a vložíme do formy. Zakryjeme plátom 2 a odložíme na 2 hodiny do chladničky.

5

Polevu pripravíme s mliekom podľa návodu na obale. Tunel vyklopíme z formy, stiahneme fóliu a potrieme polevou.