Flag

Ríbezľové želé s rozmarínom

asi 5 pohárov
Jednoduché
40
z voňavej záhradky
Zloženie
Príprava
Náš tip
Aby malo želé ľahký nádych rozmarínu povaríme ho s rozmarínovými vetvičkami len 1 minútu. Podávame k jedlám z diviny alebo k výrazným syrom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1400 gríbezle červené (1 l ríbezľovej šťavy)
1 balíčekGelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1150 gcukor
2 ksrozmarín (čerstvé vetvičky)
Picture - Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker
1

Do veľkého hrnca nalejeme ríbezľovú šťavu a pridáme Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, vetvičky rozmarínu a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného želé. Ak je želé po vychladnutí málo tuhé, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

3

Prípadnú penu odoberieme, vyberieme rozmarín a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Náš tip

  • Aby malo želé ľahký nádych rozmarínu povaríme ho s rozmarínovými vetvičkami len 1 minútu. Podávame k jedlám z diviny alebo k výrazným syrom.