Flag

Ríbezľovo-čučoriedkový džem

asi 5 pohárov
Jednoduché
20
Zmes z lesa a záhrady pripravíte jednoducho s Želírovacím cukrom Super 3:1 Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Džem môžeme pripraviť aj zo zmrazeného ovocia.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na džem
1 kgríbezle červené umyté a odstopkované
500 gčučoriedky umyté
1 balenieŽelírovací cukor Super 3:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukor Super 3:1 Dr. Oetker
1

Do veľkého hrnca vložíme ríbezle a čučoriedky a dobre premiešame so želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2

Prípadnú penu odoberieme a džem ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Náš tip

  • Džem môžeme pripraviť aj zo zmrazeného ovocia.