Flag

Ruže v košíčku

asi 12 porcií
Stredne náročné
40
20.3. Jar v plnej kráse
Zloženie
Príprava
Náš tip
Namiesto slivkového kompótu môžeme použiť čerešňový kompót. Na ozdobenie posypeme povrch ruží plátkami mandlí.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na náplň
395 gkompót slivkový (hmotnosť po odkvapkaní )
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
250 mlšťava z kompótu
2 balíčkyŠkoricový cukor Dr. Oetker
Na cesto
1 balenieBuchty Dr. Oetker
260 mlvoda vlažná
120 mlolej
Na posypanie
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
forma na muffiny (12 kusov)
papierové košíčky
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Buchty Dr. Oetker
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
1

Kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme.

2

Zo zmesi na buchty pripravíme s droždím, vodou a olejom cesto podľa návodu na obale. Povrch cesta poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 50 minút kysnúť.

3

Odkvapkané slivky nakrájame na menšie kúsky. Zo Zlatého klasu uvaríme krém podľa návodu na obale, ale s 250 ml šťavy z kompótu a škoricovým cukrom. Vmiešame arómu a slivky a necháme vychladnúť. Formu na muffiny vyložíme papierovými košíčkami.

4

Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát 30 x 40 cm. Náplň rozotrieme na cesto, pričom necháme voľný okraj široký asi 2 cm. Zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na 12 dielov. Každý diel vložíme do košíčka vo forme a posypeme škoricovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

5

Ruže necháme vychladnúť.

Náš tip

  • Namiesto slivkového kompótu môžeme použiť čerešňový kompót. Na ozdobenie posypeme povrch ruží plátkami mandlí.