Flag

Slivkovo-hrušková omáčka

asi 5 pohárov
Jednoduché
35
Keď sa leto s nami lúči pripravte si chutnú omáčku s Gelfixom Super 3:1 Dr. Oetker
Zloženie
Príprava
Náš tip
Doba trvanlivosti asi 6 mesiacov. Môžeme podávať vo vrstvách s tvarohovým dezertom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
750 ghrušky olúpané, zbavené jadrovníkov a nakrájané na malé kúsky
750 gslivky očistené, odkôstkované a nakrájané na malé kúsky
250 mlpomarančová šťava (100% džús)
trochucitrónová šťava (z 1 citróna)
2 ksškorica celá
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 balíčekGelfix Super 3:1 Dr. Oetker
350 gcukor
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker
1

Do veľkého hrnca vložíme hrušky a slivky. Pridáme džús, šťavu, škoricu a vanilínový cukor a premiešame. Obsah balíčka Gelfix Super zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

2

Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevarenej omáčky. Ak je po vychladnutí málo tuhá, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

3

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Náš tip

  • Doba trvanlivosti asi 6 mesiacov. Môžeme podávať vo vrstvách s tvarohovým dezertom.