Flag

Smotanová torta s čučoriedkami

asi 12 porcií
Jednoduché
30
lahodne krémová
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksvajce
140 gcukor práškový
3 zarovnaná PLolej
6 PLvoda vlažná
180 gmúka hladká
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
200 gčučoriedkový kompót
250 gsmotana kyslá
4 zarovnaná PLcukor práškový
250 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekŽelatínový stužovač Dr. Oetker
100 mlvoda
Na ozdobenie
250 mlvoda
250 mlšťava z kompótu
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
2 zarovnaná PLcukor
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Želatínový stužovač Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme olej, vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a na najnižšom stupni vymiešame dohladka. Cesto rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 30 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne necháme kompót na sitku odkvapkať. V mise metličkou vymiešame kyslú smotanu s cukrom. Smotanu ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do zmesi. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do kyslej smotany.

4

Korpus preložíme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy. Náplň rovnomerne rozotrieme na korpus a uhladíme. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

5

Odkvapkané čučoriedky rozložíme na náplň.

6

Na prípravu želé privedieme v kastróliku vodu do varu. V šťave rozmiešame Zlatý klas s cukrom, nalejeme do vriacej vody a povaríme asi 1 minútu. Opatrne nalejeme na čučoriedky. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.