Flag

Snehuliaci

10 porcií
Stredne náročné
75
hravá dobrota
Zloženie
Príprava
Náš tip
Snehuliakov môžeme obaliť aj v mletých olúpaných mandliach.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 baleniePerník Dr. Oetker
400 mlvoda
120 mlolej
200 gmaslo zmäknuté
Na ozdobenie
3 balíčkyPoleva svetlá Dr. Oetker
200 gkokos strúhaný
1 balenieTubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker
1 balenieZdobenie 4 druhy pestré Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
10špajlí
Picture - Perník Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
Picture - Tubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker
Picture - Zdobenie 4 druhy pestré Dr. Oetker
1

Zmes na prípravu perníka zmiešame s vodou a olejom podľa návodu na obale. Nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

2

Vychladnutý perník rozdrobíme, pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvoríme 10 guľôčok (Ø 4 cm), 10 guľôčok (Ø 3 cm), 10 guľôčok (Ø 1,5 cm) a zo zvyšku cesta vytvoríme 10 valčekov a 10 koliesok na klobúk. Všetko odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

3

Na ozdobenie rozpustíme polevy (bez obalu) v kastróliku vo vodnom kúpeli. Jednotlivé guľôčky postupne namáčame do polevy a obalíme v kokose. Necháme zatuhnúť. Na špajle postupne napicháme po 3 guľôčky tak, aby sme vytvorili snehuliaka a koliesko a valček ako klobúk.

4

Tubičkami a zdobením ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Náš tip

  • Snehuliakov môžeme obaliť aj v mletých olúpaných mandliach.