Flag

Štólové kopčeky

asi 50 ks
Jednoduché
40
Vynikajúci zákusok na každý deň.
Zloženie
Príprava
Náš tip
V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme kopčeky skladovať približne 3 týždne.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
125 ghrozienka
2 PLrum
250 gmúka hladká
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
100 gorechy lieskové mleté
75 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
3 zarovnaná PLFinesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 ksvajce
100 gmaslo zmäknuté alebo margarín
125 gtvaroh polotučný mäkký
100 gkandizovaná citrusová kôra
Na potretie
100 gmaslo
50 gcukor práškový
škorica mletá (trochu)
Ešte potrebujeme
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomarančová kôra strúhaná Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta namočíme hrozienka do rumu a necháme odležať, najlepšie cez noc.

2

V mise zmiešame hladkú múku s kypriacim práškom, orechami, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme kôru, vajce, maslo alebo margarín, tvaroh, kandizovanú citrusovú kôru a hrozienka a ručne vypracujeme dohladka. Pomocou dvoch kávových lyžičiek tvoríme kopčeky a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 12 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Na potretie rozpustíme v kastróliku maslo a pomocou štetca alebo pierka potrieme ešte horúce pečivo. Posypeme práškovým cukrom zmiešaným so škoricou a necháme vychladnúť

Náš tip

  • V dobre uzatvárateľnej dóze môžeme kopčeky skladovať približne 3 týždne.