TRASENÉ OLÉ BRUSNICOVÉ TROJHRANČEKY

jemné a osviežujúce

asi 24 ks

ľahká príprava 40 Minút

Prísady

Prísady

na recept TRASENÉ OLÉ BRUSNICOVÉ TROJHRANČEKY

Na cesto:

1 balíček Poleva tmavá Dr.Oetker Dr.Oetker
270 g múka hladká
½ balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker Dr.Oetker
120 g cukor
3 ks vajce
125 g maslo rozpustené
100 ml mlieko plnotučné

Na náplň:

400 g brusnicový kompót
250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Creme Olé čokoláda Dr.Oetker Dr.Oetker
1 balíček Smeta-fix Dr.Oetker Dr.Oetker

Na ozdobenie:

50 g čokoláda horká

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)
uzatvárateľná nádoba (objem asi 3l)

príprava

príprava

1

Na prípravu cesta rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Do uzatvárateľnej nádoby preosejeme múku s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vajcia, maslo alebo margarín a mlieko. Nádobu uzavrieme vekom a niekoľkokrát zatrasieme tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte premiešame metličkou tak, aby sme suché prísady odstránili z okraja nádoby a vmiešali do cesta. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a polejeme rozpustenou polevou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180°C

Teplovzdušná rúra: 160°C

Doba pečenia: asi 20 min.

2

Korpus necháme na plechu vychladnúť.

3

Na prípravu náplne nalejeme do očistenej uzatvárateľnej nádoby kompót. Prilejeme smotanu, pridáme Crème Olé a Smeta-fix. Nádobu pevne uzavrieme vekom. Niekoľkokrát intenzívne zatrasieme (celkovo 15–30 sekúnd) tak, aby boli všetky prísady dobre premiešané. Všetko ešte dôkladne premiešame metličkou tak, aby sme suché prísady odstránili z okraja nádoby a vmiešali do náplne. Náplňou potrieme vychladnutý korpus a ozdobíme strúhanou čokoládou. Odložíme asi na 1–2 hodiny do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept TRASENÉ OLÉ BRUSNICOVÉ TROJHRANČEKY

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 823kJ
197kcal
1324kJ
317kcal
Tuky 11g 17g
Sacharidy 24g 39g
Bielkoviny 2g 3.2g

Výrobky Dr.Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.

Top 10 recepty Najnovšie recepty
1.
1.