Flag

Tvarohový koláč s višňami

asi 24 porcií
Jednoduché
40
20.3 Privítajme jar!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Pre zvýraznenie vanilkovej vône koláča pridáme do cesta 1 KL Arómy vanilkovej Dr.Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
350 gkompót višňový (hmotnosť po odkvapkaní )
250 gtvaroh polotučný
150 gmaslo zmäknuté alebo margarín
150 gcukor práškový
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 ksvajce
300 gmúka hladká
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Na ozdobenie
50 gmaslo rozpustené
25 gmandle - plátky
1 balíčekTortové želé červené Dr. Oetker
250 mlšťava z kompótu (prípadne doplnenej vodou)
2 zarovnané PLcukor
Ešte potrebujeme
plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Tortové želé červené Dr. Oetker
1

Kompót necháme na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme.

2

Na prípravu cesta v mise vareškou vymiešame tvaroh s maslom alebo margarínom, cukrom, vanilínovým cukrom a vajcom dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vareškou vypracujeme dohladka. Cesto na pomúčenej pracovnej ploche ešte dôkladne premiesime. Pomocou valčeka vyvaľkáme na obdĺžnik 30 x 40 cm a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.

3

Na cesto poukladáme kôpky višní. Voľné cesto pokvapkáme rozpusteným maslom a posypeme plátkami mandlí. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

4

Koláč necháme vychladnúť.

5

Na ozdobenie pripravíme tortové želé so šťavou a cukrom podľa návodu na obale a pomocou lyžice nanesieme na višne. Necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Pre zvýraznenie vanilkovej vône koláča pridáme do cesta 1 KL Arómy vanilkovej Dr.Oetker.