Flag

Valentínske sacher tortičky

12 porcií
Stredne náročné
40
Čokoládová dobrota pre zamilovaných.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
150 gčokoláda horká
4 ksbielok
4 ksžltok
160 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
160 gmaslo zmäknuté alebo margarín
100 gstrúhanka
Na potretie
3 zarovnané PLdžem marhuľový
Na ozdobenie
90 mlvoda
60 gcukor
2 balíčkyPoleva tmavá Dr. Oetker
50 gčokoláda horká
100 mlsmotana na šľahanie (33%)
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
1 KLHolandské kakao Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
forma na muffiny (12 kusov)
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta nalámeme čokoládu na malé kúsky, vložíme do kastrólika a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Necháme mierne vychladnúť.

2

Z bielkov ušľaháme elektrickým ručným šľahačom tuhý sneh. Žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme maslo alebo margarín, rozpustenú čokoládu a strúhanku a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Vareškou zľahka vmiešame sneh. Formu na muffiny vymastíme a vysypeme múkou. Pomocou dvoch PL naplníme formu až po okraj cestom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Tortičky necháme asi 10 minút vo forme vychladnúť. Potom vyklopíme z formy a necháme úplne vychladnúť.

4

Tortičky pozdĺžne rozkrojíme, potrieme džemom a zlepíme k sebe.

5

Na ozdobenie prípravíme polevu. Do kastrólika nalejeme vodu, pridáme cukor a varíme tak dlho, kým sa cukor nerozpustí. Odstavíme a vložíme polevu nakrájanú na menšie kúsky. Miešame tak dlho, kým sa poleva úplne nerozpustí a nie je lesklá. Pomocou PL polevu nanesieme na tortičky. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

6

Na ozdobenie nalámeme čokoládu do mikroténového vrecka, dôkladne uzavrieme a vložíme do horúceho vodného kúpeľa rozpustiť. Odstrihneme malý rožtek, na papieri na pečenie vytvoríme srdiečka a necháme v chladničke stuhnúť.

7

Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a kakaom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Naplníme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou a tortičky ozdobíme. Dozdobíme čokoládovým srdiečkom.