Vanilková roláda s piškótami

Roláda s náplňou zo Zlatého klasu pripravená bez múky.

asi 1 roláda

stredná obťažnosť 40 Minút

Prísady

Prísady

na recept Vanilková roláda s piškótami

Na náplň:

300 ml mlieko polotučné
1 balíček Zlatý klas Dr.Oetker (à 40 g)
1 balíček Vanilínový cukor Dr.Oetker
1 zarovnaná PL instantná káva
150 ml voda
1 PL rum
100 g maslo zmäknuté
2 zarovnané PL cukor práškový
1 zarovnaná PL rum
1 balenie piškóty okrúhle

Na krehké cesto:

150 g cukor práškový
1 balíček BB puding kakaový (á 60 g) Dr.Oetker
1 PL rum
150 g maslo rozpustené

Ešte potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
potravinárska fólia

príprava

príprava

1

Na prípravu náplne uvaríme krém z mlieka, Zlatého klasu a vanilínového cukru podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť.

2

Na prípravu rolády v mise zmiešame cukor s pudingom. Pridáme rum a maslo a ručne vypracujeme dohladka. Hmotu prenesieme na potravinársku fóliu, posypeme práškovým cukrom a pomocou valčeka rozvaľkáme na plát 35 x 25 cm.

3

Kávu pripravíme s vodou, vmiešame rum a necháme mierne vychladnúť.

4

Maslo s cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a postupne pridávame vychladnutý krém. Nakoniec pridáme rum a ešte asi 1 minútu šľaháme.

5

Plát potrieme krémom a poukladáme naň piškóty namočené v káve. Roládu pomocou potravinárskej fólie opatrne zrolujeme, utiahneme do fólie a odložíme najlepšie do druhého dňa do chladničky.

6

Roládu vybalíme z fólie a nakrájame na plátky.

Nutričné hodnoty na recept Vanilková roláda s piškótami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 16302kJ
3889kcal
1282kJ
306kcal
Tuky 226g 18g
Sacharidy 243g 19g
Bielkoviny 41g 3.3g