Na prípravu cesta zmiešame zmes na prípravu Perníku s vodou a olejom podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Korpus necháme vychladnúť.
Na prípravu jablkovej náplne vložíme jablká do hrnca a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme cukor a škoricový cukor a krátko povaríme. Zlatý klas rozmiešame vo vode, nalejeme na jablkovú zmes a ešte asi 1 minútu povaríme. Náplň nanesieme na korpus, uhladíme a necháme vychladnúť.
Na prípravu vanilkovej náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť. Do vychladnutého Zlatého klasu pridáme mascarpone a elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme dohladka. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Vanilkovú náplň nanesieme na jablkovú náplň a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.
Tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie, napríklad rôznymi ornamentmi z karamelu.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie