
Jablkovo-škoricový pohár s pekanovou granolou
Zloženie
Príprava:
V mise dôkladne zmiešame všetky suroviny na granolu. Plech vystelieme papierom na pečenie a zmes vysypeme. Vložíme do predhriatej rúry a zapekáme, kým zmes skaramelizuje.
Doba pečenia: asi 30 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Granolu necháme vychladnúť.
Jablká si olúpeme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame na kocky.
Puding uvaríme podľa návodu na obale, no len so 400 ml mlieka a 3 PL cukru. Odstavíme a za občasného zamiešania necháme vychladnúť.
V miske metličkou rozmiešame tvaroh a postupne doň pridávame vychladnutý jablkovo-škoricový puding a miešame dohladka.
Do pohárov striedavo vrstvíme granolu a jablkovo-škoricový krém. Navrchu ozdobíme granolou a odložíme do chladničky. Povrch pohára ozdobíme zvyšnou granolou a kúskami jabĺk a pekanovými orechmi.
Súvisiace recepty

Srdcové jahody

Pohár Pavlova

Mini tortičky s kivi

Pusinkový dezert

Horúci čokodrink s marshmallow

Jablkový puding so škoricou
