Jahodovo-ríbezľový džem
asi 4 poháre
Jednoduché
30
klasický
Zloženie
Príprava
Zloženie
Prísady
700 g
jahody
200 g
ríbezle červené
1 balíček
1125 g
cukor kryštálový
Príprava:
Príprava :
30 min
1
Jahody a ríbezle umyjeme, zbavíme stopiek. Jahody nakrájame na malé kúsky a spolu s bobuľkami ríbezlí dáme do väčšieho hrnca.
2
Obsah balíčku Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami odváženého cukru a pridáme do ovocia. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút.
3
Uvarenú zmes prípadne zbavíme peny, ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov so skrutkovacím uzáverom. Poháre uzavrieme, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme odstáť. Uložíme do chladu, otvorené poháre ukladáme do chladničky.
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
Súvisiace recepty
Hruškovo-jablkový džem s karamelom![]()

40 MinJednoduché
Hruškovo-jablkový džem s karamelom
40 MinJednoduché
Hruškovo-jablkový džem s karamelom
Džem z jahôd a čerešní![]()

25 MinJednoduché
Džem z jahôd a čerešní
25 MinJednoduché
Džem z jahôd a čerešní
Medovkový sirup![]()

30 MinJednoduché
Medovkový sirup
30 MinJednoduché
Medovkový sirup
Malinový topping s granátovým jablkom![]()

40 MinJednoduché
Malinový topping s granátovým jablkom
40 MinJednoduché
Malinový topping s granátovým jablkom
Jahodovo-ružový sirup![]()

40 MinJednoduché
Jahodovo-ružový sirup
40 MinJednoduché
Jahodovo-ružový sirup
Jahodovo-ríbezľový sirup![]()

40 MinJednoduché
Jahodovo-ríbezľový sirup
40 MinJednoduché
Jahodovo-ríbezľový sirup
Kalifornský reliš![]()

50 MinJednoduché
Kalifornský reliš
50 MinJednoduché
Kalifornský reliš
Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach