
Karobová orechová bábovka s karobovou polevou
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom, vanilínovým cukrom, vodou a olejom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do žĺtkovej peny. Pridáme múku zmiešanú s karobom a kypriacim práškom a zľahka ručne vymiešame dohladka. Nakoniec vmiešame hrozienka a orechy. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 40 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 190 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 170 °C
Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
Polevu pripravíme vo vodnom kúpeli, do teplovzdornej misky vložíme maslo, cukor, karob, mlieko a Solamyl. Misku položíme nad hrniec s mierne bublajúcou vodou, miska sa nesmie dotýkať hladiny. Za stáleho miešania krátko povaríme. Polevu nalejeme na bábovku a necháme ju stuhnúť.
Súvisiace recepty

Linecké jablkovo-škoricové kolieska

Slivkové koláče

Zlaté donuty z rúry

Slivkovo-marcipánové pralinky

Karobová bábovka s kardamómom

Karobové cookies s kakaovými bôbmi
