Maslo vyšľaháme elektrickým šľahačom na najvyššom stupni otáčok do peny. Postupne pridávame cukor, vanilínový cukor, rum a arómu horkých mandlí, kým nevznikne kompaktná hmota. Nakoniec primiešame vajce (asi 1/2 minúty).
Múku zmiešame s kypriacim práškom, preosejeme a po častiach pridávame do hmoty, ktorú šľaháme na strednom stupni. Potom prilejeme mlieko. Nakoniec rýchlo vmiešame strúhaný kokos.
Pomocou dvoch lyžičiek tvarujeme kokosky a ukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Poprípade zľahka pritlačíme prstami. Vložíme do predhiatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 10 - 12 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Kokosky po upečení zložíme z plechu a necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty